WTW ventilatie in kantoor: Wat betekent WTW en wat doet het in een kantoorpand?

Als werkgever is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je werknemers zich prettig voelen op de werkplek. Een gezond binnenklimaat speelt daarbij een cruciale rol. Een van de systemen die hieraan kan bijdragen is WTW ventilatie.

In deze blogpost zullen we uitleggen wat WTW betekent, hoe het werkt en welke voordelen het biedt voor een kantooromgeving. Lees verder om erachter te komen waarom investeren in goede ventilatie essentieel is voor jouw bedrijf.

Wat betekent WTW?

WTW staat voor Warmte Terugwinning. Het is een ventilatiesysteem dat verse buitenlucht naar binnen brengt en tegelijkertijd gebruikte binnenlucht afvoert. Het unieke van een WTW systeem is dat het warmte uit de afgevoerde lucht haalt en deze warmte weer gebruikt om de verse lucht op te warmen. Hierdoor wordt energie bespaard en blijft de temperatuur in het kantoor constant.

Daarnaast heeft een WTW systeem ook filters die pollen, stofdeeltjes en andere allergenen uit de lucht filteren. Dit zorgt voor een gezondere werkomgeving en vermindert het risico op allergische reacties bij werknemers.

Hoe werkt WTW ventilatie?

Een WTW ventilatiesysteem bestaat uit meerdere onderdelen, waaronder ventilatiekanalen, een warmtewisselaar, filters en ventilatoren. De verse buitenlucht wordt via de kanalen naar binnen gebracht en door de warmtewisselaar geleid. Deze wisselaar haalt warmte uit de afgevoerde binnenlucht en verwarmt hiermee de verse lucht.

De afgevoerde lucht gaat vervolgens door filters die pollen, stofdeeltjes en andere verontreinigingen tegenhouden. Zo wordt schone lucht terug het kantoor ingeblazen. De ventilatoren zorgen ervoor dat er voldoende luchtcirculatie is in het hele pand.

Voordelen van WTW ventilatie in een kantooromgeving

Energiebesparing: Door gebruik te maken van warmte terugwinning kan aanzienlijk worden bespaard op de energiekosten. Het hergebruiken van warmte zorgt ervoor dat het kantoor constant op een aangename temperatuur blijft, zonder dat de verwarming continu hoeft te draaien.

Betere luchtkwaliteit: WTW ventilatie filtert pollen, stofdeeltjes en andere allergenen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit in het kantoor verbetert. Dit kan leiden tot minder gezondheidsproblemen en een hogere productiviteit van werknemers.

Geluidsreductie: Een goed ontworpen WTW systeem kan ook bijdragen aan geluidsreductie in het kantoorpand. De ventilatoren zijn namelijk zo ontworpen dat ze weinig geluid produceren, wat zorgt voor een rustige werkomgeving.

Duurzaamheid: Door te investeren in WTW ventilatie laat je als werkgever zien dat je begaan bent met het milieu. Het verminderen van energieverbruik en het creëren van een gezonde werkomgeving dragen bij aan een duurzame bedrijfsvoering.

Al met al biedt WTW ventilatie vele voordelen voor een kantooromgeving. Niet alleen draagt het bij aan een gezonder binnenklimaat, maar het kan ook kostenbesparend en milieuvriendelijk zijn.

Conclusie

Een goed functionerend ventilatiesysteem is van essentieel belang voor een gezonde en productieve werkomgeving. WTW ventilatie biedt werkgevers de mogelijkheid om te investeren in een systeem dat energiebesparend, milieuvriendelijk en bevorderlijk is voor de gezondheid van werknemers.

Overweeg daarom als werkgever om WTW ventilatie te implementeren in jouw kantoorpand. Het kan zorgen voor een aangenaam binnenklimaat, betere luchtkwaliteit en geluidsreductie. Bovendien draag je bij aan duurzaam ondernemen.

Meer duurzame tips?